Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, îl contrazice pe primarul Dominic Fritz: cu siguranță nu pentru „gardul căzut în 2016” a încasat Primăria sancțiune în aceste zile

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, îl contrazice pe primarul Dominic Fritz, care a declarat că Primăria Timișoara a fost sancționată de Protecția Consumatorilor pentru un gard căzut în 2016.

“Citez din postarea domnului primar Fritz de ieri: „În 2016, acum exact 6 ani şi o lună a căzut un gard la Parcul Copiilor… Azi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timişoara pentru gardul căzut în 2016… Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure…etc.” Se impun câteva precizări:

1. Primăria Timişoara a fost controlată şi sancționată în 2017 pentru gardul cu pricina. A atacat în instanță sancțiunea. Citez din hotărârea definitivă a Tribunalului Timiş: „locul de joacă situat în Parcul Ion Creangă nu avea asigurată înprejmuirea pe latura dinspre Bulevardul Michelangelo. Ulterior s-au prezentat patru poze efectuate în data de 10.10.2017 din care se observă că a fost remediată deficiența constatată”. Deci cu siguranță nu pentru „gardul căzut în 2016” a încasat Primăria sancțiune în aceste zile.

2. Primăria a fost notificată cu trei zile înaintea controlului de zilele trecute.

3. Cuantumul maxim al amenzilor pentru abaterile constatate era de 70.000 lei. Primăria a primit o amendă de 10.000  lei + o mustrare. Băieți buni, inspectorii de la Protecția Consumatorului.

4. Domnul primar nu face referire la locurile de joacă care prezentau riscuri la sănătatea şi integritatea copiilor şi care au fost izolate. Nici la faptul că amenda a fost minimală şi că s-au lăsat măsuri de remediere în loc de a se dispune închiderea parcului.

5. Nu accept discuții pe ce priveşte siguranța copiilor şi este subiectul la care voi cere fermitate maximă din partea instituțiilor de control.

6. Alte controale pe care instituțiile din județ, în hărnicia lor, le-au făcut țin de mizeria din oraş, unde Garda de Mediu a dat amendă. Controlul a fost un succes, pentru că imediat muncitorii, în frunte cu primarul, au ieşit la curățat.

Domnul primar Fritz este un comunicator remarcabil. În acest caz, vinde în schimb o poveste neconformă. Povestea tinerilor frumoşi şi liberi, pătrunşi de spiritul  civic al Timişoarei, care vor să facă treabā şi nu pot, fiind oprimați de un stat autoritar şi discreționar. Eu vă asigur de întreaga mea deschidere, echidistanță şi atitudine constructivă pentru soluționarea oricărei probleme a Cetății“, menționează Mihai Ritivoiu.

Ieri, primarul Dominic Fritz spune că “hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă“.

“În 2016, acum exact 6 ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea că este etern și am bugetat un proiect de reparații majore ale Parcului Copiilor. Azi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timișoara pentru gardul căzut în 2016. Inspectorii CJPC au mai descoperit, tot astăzi, că pe un panou din Parcul Carmen Sylva lipsește un număr de autorizație. Panoul a fost instalat la finalizarea lucrărilor de reamenajare a acestui parc, undeva prin 2009-2010, și a rămas neamendat. Până azi. Am remediat problema încă din timpul controlului. Vă amintesc că Primăria a mai luat o amendă acum câteva săptămâni pentru lipsa registrului spațiilor verzi, registru care a devenit o obligație legală din 2007. Prima amenda a venit acum, în 2022. Chiar și fără amendă lucrasem deja în ultimele luni la caietul de sarcini și îl vom scoate la licitație în curând. Trăim într-o țară în care de multe ori contează mai mult să te acoperi în hârtii decât să rezolvi o problemă. Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă. Avem o listă uriașă de probleme pasate în ultimii 30 de ani. Am candidat la Primărie pentru că sunt deranjat de ele. E bine dacă și alții sunt de acord că lucrurile trebuie schimbate. Le vom rezolva pe rând“, a declarat primarul Timișoarei.

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a mai spus astăzi că a dat ordin ca toate locurile de joacă amenajate în parcurile din județ să fie verificate de inspectorii pentru protecția consumatorului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole