Polițiștii rutieri îi educă pe șoferi – au împărțit pliante cu sfaturi preventive și căști tip handsfree

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș și Biroului Rutier Timișoara au desfășurat acțiuni, în zilele de 19 și 20 decembrie, de prevenire în Timișoara, în cadrul campaniei naționale de educație rutieră privind neatenția la volan.

Această campanie își propune să le reamintească șoferilor riscurile cu care se confruntă atunci când utilizează telefonul mobil la volan, când consumă alimente și lichide, ori folosesc ecranele digitale din mașină. Obiectivul general al campaniei este reprezentat de creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea participanților la trafic„, transmite IPJ Timiș.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii timișeni au distribuit conducătorilor auto pliante cu sfaturi prevenitive, precum și căști tip handsfree, pentru a încuraja participanții la trafic să repecte regulile de circulație și să conștientizeze consecințele neatenției la volan.

Utilizarea telefonului fără funcția „mâini libere” crește riscul de a fi implicat într-un accident de circulație.

Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm pericolele din trafic la care ne expunem dacă încălcăm regulile de circulație și astfel, să fim mult mai responsabili și atenți atunci când luăm anumite decizii, atât în calitate de conducători auto, cât și în calitate de pietoni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole