Polițiștii locali le-au vorbit elevilor de la Calderon și Școala Rudolf Walther despre bullying

În săptămâna premergătoare vacanței de Paște a elevilor, polițiștii locali au continuat seria activităților de prevenire în unitățile de învățământ arondate, pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic, dar și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică le-au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul Jean Louis Calderon și de la Școala Rudolf Walther, ce este bullying și delicvență juvenilă. De asemenea, le-au fost prezentate situații cu care aceștia se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial, această categorie de vârstă fiind cea mai expusă la astfel de fenomene.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat copiilor ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii.

„Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută. Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara. Programul de informare urmează să fie extins și la nivelul asociațiilor de părinți”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole