Timișoara: continuă ridicarea mașinilor parcate în zonele pietonale – 35 autovehicule luate pe sus și aproape 1.000 de șoferi amendați

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de verificarea a modului în care se respectă legislația pe linie de oprire și staționare a mașinilor în zona pietonală a municipiului. De asemenea, s-au luat și măsurile legale de sancționare și chiar ridicare a acestora, acolo unde se încalcă flagrant prevederile actelor normative în vigoare.

În zona pietonală au fost montate indicatoare în acest sens la începutul lunii septembrie, fiind totodată modificată HCL 371/2007, după ce s-a constatat că, deși se aplică sancțiuni în mod repetat, unii dintre șoferi continuă să încalce legislația și să parcheze pe străzile destinate pietonilor. 

Astfel, din luna septembrie și până în prezent, au fost ridicate de polițiștii locali 35 de autovehicule din zona pietonală, fiind luate măsuri în cazul a  979 conducători auto, 330 dintre aceștia fiind deja sancționați, iar la restul urmează să le fie întocmite procesele verbale de constatare a contravenției fiindu-le aplicate colante.

Străzile pe care au fost întâlnite cel mai frecvent astfel de situații sunt Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Regimentul 5 Vânători, Victor Vlad Delamarina, Augustin Pacha, Emanuil Ungureanu.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500–2.000 lei pentru persoanele juridice.

Deși față de primele săptămâni numărul celor care încalcă legea este în scădere, polițiștii locali acționează permanent în zona respectivă și atrag, din nou, atenția conducătorilor auto să nu mai staționeze pe străzile destinate pietonilor pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor„, transmite Poliția Locală Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole