Polițiștii din Timiș – care completează un proces-verbal în 30 de minute – au făcut educație rutieră elevilor de la Școala 30 din Timișoara

Ai fost opriți vreodată de un polițist din Timiș pentru vreo amendată? Ați observat teancul de HG-urile prin care bâjbâie neștiind la ce articol se încadrează fapta? Ați râs de ei? Ai văzut unghiile “pițipoancelor“ în uniformă? Ați stat 30-40 de minute pentru un proces-verbal?

Ei bine, aflați că acești “oameni ai legii“, de cele mai multe ori simplii “purtători de chipiu“, fac educație rutieră elevilor.

Așa s-a întâmplat ieri când s-au aflat la Școala Gimnazială nr.30 din Timișoara.

“Responsabilizarea celor mici în ceea ce privește regulile de circulaţie, ca măsură pentru siguranța acestora, ca participanți la traficul rutier reprezintă o preocupare permanentă pentru poliţiştii timișeni. Ieri, 12 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Timișoara au desfășurat activități educativ- preventive la Școala Gimnazială nr.30 din Timișoara. La activitate au participat peste 450 de elevi din clasele IV-V, cărora polițiștii le-au transmis informațiile necesare pentru a fi responsabili în trafic. I-au învățat pe cei mici ce reguli trebuie respectate atunci când merg cu bicicleta, locurile pe unde se poate circula cu aceasta, cât și regulile pe care trebuie să le respecte un bun pieton, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga. Prin aceste activități, polițiștii urmăresc ca elevii să fie foarte bine informații încă de la o vârstă fradegă, pentru că numai așa își pot forma un comportament responsabil, preventiv“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole