Poliția Timiș a descoperit 4.000 de litri de ulei uzat – a fost întocmit dosar penal deoarece firma nu avea încheiat un contract cu o societate specializată în eliminarea deșeurilor periculoase

În data de 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au continuat activitățile de prevenire și combatere a încălcărilor legislației instituite pentru protecția mediului, în județul Timiș.

Astfel, în data de 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au desfășurat activități de verificare pe linia deșeurilor periculoase provenite din deșeuri uzate la sediul unei societăți comerciale, care are ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor, situată în localitatea Dumbrăvița, din județul Timiș.         

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 4.000 de litri de ulei uzat provenit de la autoturisme.

Totodata, s-a constatat că societatea comercială depozita aceste recipiente necorespunzător, fără a avea încheiat un contract valabil cu o societate specializată în eliminarea deșeurilor periculoase.

Întreaga cantitate de ulei uzat a fost ridicată și lăsată în custodie la sediul societății comerciale, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, conform OUG 195/2005, privind protecția mediului, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun. 

Pe data de 11 octombrie, Poliția Timiș a găsit ulei de mașină uzat la alte două firme din Timișoara, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole