PNL ține cu dinții de funcții. Îl vrea pe Cosmin Tabără viceprimar chiar și fără atribuții: e normalitate

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că s-a săturat de jocul dublu al viceprimarului PNL Cosmin Tabără, care deși se află în conducerea primăriei, votează împotriva proiectelor administrației din care face parte.

“Am luat act de mai multe voturi în Consiliul Local și am avut o discuție cu domnul viceprimar Tabără, pe care îl apreciez, dar i-am transmis că așteptarea mea este ca un viceprimar care conduce într-o bună măsură aparatul primăriei trebuie să-și arate apartenența la această conducere și în voturile sale în Consiliul Local și că mă aștept ca domnul viceprimar să susțină proiectele administrației în CLT. Dacă în viitor această susținere nu se materializează, pentru că nu este o susținere care se dă doar din vorbe, atunci îmi rezerv dreptul să schimb felul în care sunt delegate atribuțiile mele la viceprimari. Este importat pentru igiena administrativă, pentru Timișoara, să fim o echipă de conducere în care aparatul să poată să aibă încredere și în care să nu apară constant impresia că lucrăm în două echipe diferite pentru că există un singur aparat de specialitate al primarului, condus de primar, iar atribuțiile delegate viceprimarilor funcționează pe baza încrederii și de aceea voi fi foarte atent cum se va materializa această susținere“, a spus primarul Timișoarei.

În repică, PNL Timiș a informat printr-un comunicat de presă că îl susține în continuare pe Cosmin Tabără, în ciuda declarațiilor repetate al șefului peneliștilor Alin Nica, că la Timișoara alianța dintre PNL și USR nu mai există, ceea ce a creat viceprimarului o mare dificultate.

“Viceprimarul liberal Cosmin Tabără, unul dintre puținii cu funcție de conducere care chiar muncesc în Primăria Timișoara, va continua să voteze în Consiliul Local Timișoara în interesul comunității timișorene, nu la comanda USR. Tocmai fiindcă primarul usr-ist și viceprimarul usr-ist al municipiului Timișoara dau dovadă repetată de incoerență administrativă și lipsă de viziune, îl susținem pe Cosmin Tabără să rămână reperul de normalitate într-o instituție împinsă în haos. Amenințarea cu posibila retragere a unor atribuții ale viceprimarului Tabără este oglinda nivelului infim de înțelegere și a imaturității nu doar administrative a lui Dominic Fritz. Știm că USR încă se acomodează cu ideea că nu stăpânește adevărul absolut, de aceea îi tratăm cu blândețe și avem răbdare. Din păcate pentru ei, timișorenii nu mai au răbdare și vor rezultate. Viceprimarul liberal Cosmin Tabără s-a ocupat de baza sportivă de pe strada Costică Rădulescu, de stadionul cu 10.000 de locuri și de deblocarea spitalului balneo, a spitalului ORL și a buncărului de la Municipal, a Legii 15. Viceprimarul usr-ist Ruben Lațcău contorizează pe bandă rulantă amenzi, vizite DNA și din partea Poliției Economice. În acest context, cel mai înțelept pentru orașul Timișoara ar fi ca primarul Dominic Fritz, cel cunoscut drept primarul Zero Proiecte, să intervină cât mai puțin și să lase oamenii care știu administrație publică să își facă treaba în Primărie“, se arată în comunicatul peneliștilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole