PNL Timișoara se pregătește să devină PDL Timișoara

Sâmbătă, 3 iulie 2021, va fi o zi decisivă pentru viitorul politicii “de dreapta” din Timișoara. Este ziua în care PNL Timișoara își va alege președintele pentru următoarea perioadă, un mandat întreg fiind greu de crezut că va rezista.

Organizația este condusă de ceva vreme de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, după ce fostul viceprimar Dan Diaconu a renunțat la această funcție după alegerile locale din 27 septembrie 2020, pierdute de PNL în municipiul reședință de județ, iar din cauza scandalurilor și neînțelegerilor nu au mai fost organizate alegeri și s-a mers pe ascunsul gunoiului sub preșul interimarului.

Cine sunt candidații?

Vestea bună pentru sâmbătă este că va fi competiție și în luptă vor intra în colțul galben-albastru, tânărul Raul Ambruș, un fost apropiat al lui Nicolae Robu și fiul fostului șef al PNL Lugoj, Ioan Ambruș, iar de partea cealaltă, în colțul portocaliu, va intra în ring Cosmin Tabără, avocat, mai cunoscut ca soțul marii campioane Simona Amânar și fiul fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără.

Veste proastă ne-a dat-o Cosmin Tabără chiar în ziua depunerii candidaturii, când a postat pe Facebook o fotografie cu echipa de susținători. Lipsește din poză antrenorul, de obicei cu prosopul după gât, însă pe timp de caniculă persoanele supraponderale sunt sfătuite să stea la umbră.

Poza momentului

Ceea ce atrage atenția din fotografia cu pricina este densitatea de foști PDL-iști pe metru pătrat, marcați printr-un cerculeț deasupra capului, nu pentru că sunt îngeri, ci pentru că trebuie să ne amintim de ei ca despre ororile din filmele documentare de la Discovery, nu trebuie să uităm cine au fost acești oameni care au condus România acum doar 10 ani. Printre lozincile lor a rămas celebră cea în care pensionarii, de-a valma, erau numiți asistați social. Sunt aceiași care au închis școli, spitale și au susținut la putere unul dintre cele mai corupte regimuri politice postdecembriste.

În poza respectivă îi putem remarca pe foștii PDL-iști, actualmente spălați de sigla PNL, respectiv: consilierul local Ștefan Sandu, consilierul local Simion Moșiu, fostul deputat PD Radu Lambrino(unul dintre stăpânii panourilor publicitare din Timișoara), medicul Octavian Crețu, medicul Gheorghe Nodiți(fost candidat PDL la funcția de primar al Timișoarei) sau pe încă tânărul Adrian Lulciuc(fost șef al Tineretului Democrat Liberal Timișoara, acum șef la Poșta Română).

Șeful PNL Timiș este de partea lui Cosmin din Tabăra PDL

Colac peste pupăză aflăm dintr-o altă postare, de data aceasta a șefului interimar al PNL Timiș, Alin Nica, că acesta este un mare susținător al lui Cosmin din Tabăra PDL. Ieșirea sa publică este una atipică pentru un șef de partid care se poziționează agresiv și fățiș de partea unuia dintre candidați, ceea ce poate arăta disperarea și tensiunea din cadrul filialei. Nu este una care să aducă un viitor echilibru, ci este o declarație de război celor care nu se aliniază directivelor. Practic, Alin Nica este împotriva unuia dintre liberalii autentici, Raul Ambruș, preferând oastea de strânsură PDL-istă, vajnică urmașă a Brătienilor. Ultimele informații arată că s-a ajuns până la eliminarea membrilor cu drept de vot considerați incomozi.

În aceste condiții, PNL Timișoara se pregătește să devină în mod oficial PDL Timișoara. Urmează Județul!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole