PNL Timiș nu are nicio jenă că Timișoara nu a primit niciun leu de la Guvern. Alin Nica: Și totuși de ce să dai banii cetățenilor din alte părți

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, și-a acuzat din nou, astăzi, într-o conferință de presă, partenerii de alianță locală de la USR de incompetență, pentru a justifica neacordarea din Fondul de rezervă al Guvernului a niciunui leu către Timișoara.

“Am văzut că dl primar dorește bani pentru Colterm. La realizarea bugetului pe 2021 acest hulit Guvern Cîțu a dat Timișoarei 28 de milioane de lei pentru reabilitarea a două străzi și a unui parc. M-am dus să văd ce se întâmplă cu ele. Ei bine, acele lucrări începute de administrația liberală sunt și acum în același stadiu, în paragină, cu puține progrese. Banii respectivi nu au fost cheltuiți. Și atunci de ce să ceri bani în plus dacă nu i-ai cheltuit nici pe cei care i-ai avut la început de an. De ce să dea Guvernul bani în plus pentru Colterm când ai uitat de certificatele verzi. PNL nu va fi de acord cu transferul către populație prin prețul gigacaloriei a amenzii pe care Colterm a luat-o din cauza incompetenței sau neglijență sau abuz a celor de la USR. Fac un apel la instituțiile abilitate să cerceteze cine sunt vinovații pentru amendă pe care dl primar vrea să o plătească fie din buzunarele timișorenilor, fie să se milogească la guvern. Nicio variantă nu este corectă. Să o plătească cei vinovați pentru că nici până acum certificatele verzi nu au fost plătite. Chiar dacă dă bani guvernul ei nu sunt capabili să îi cheltuie. Guvernul a dat 28 de milioane de lei și ei nu au cheltuit nici jumătate până acum. Deci poți să le dai bani că ei nu știu ce să facă cu ei. Și totuși de ce să dai banii cetățenilor din alte părți pe incompetența altora. Nu cred că e corect.“, a mai precizat Alin Nica.

Șeful PNL Timiș nu a justificat însă decizia ca nicio primărie USR din județ să nu primească fonduri, în total fiind 10 primării care s-au ales cu un mare zero din partea Guvernului Florin Cîțu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole