Piețele din Timișoara: doamna Ilona Fekete, producător agricol din Sânmartinu Maghiar – de la 22 de ani a ales meseria de agricultor și este la tarabă în Piața Iosefin de la deschidere

Societatea de Piețe SA din Timișoara prezintă oamenii de dincolo de masă, adică cei de la care timișorenii se aprovizionează cu produse.

Nimic nu are un gust mai bun decât fructele sau legumele proaspete și sănătoase recoltate la momentul corect”.

Astăzi, o veți cunoaște pe Doamna Ilona Fekete, producător agricol care își vinde produsele în Piața Iosefin.

Moștenește de la părinții ei dragostea pentru agricultură. “Părinții mei au lucrat pământul dintotdeauna, la 5 ani vindeam cu mama pe Reșiței, eram tot timpul înnămolită, nu știam de sărbătoare.”  De la 22 de ani a ales meseria asta, este la tarabă în Piața Iosefin de când aceasta și-a deschis porțile. Doamna Ilona ne-a povestit că trudește la munca pământului din satul Sânmartinu Maghiar chiar și la cei 63 de ani, alături de șoțul și copiii ei. “Lucrăm, producem, e greu dar nu ne lăsăm, nimic nu se compara cu sentimentul pe care îl am când îmi văd clienții multumiți.”. Ea spune că solul este baza producției! A învățat de la părinții ei tratamente BIO pentru legume, cum ar fi: să le stropească cu zeamă de urzici. Pe vremuri a avut o fermă și a folosit foarte mult îngrășământ organic natural pentru fertilizarea solului pe care cultivă și astăzi.  “Vreau ca tot ce produc și aduc la tarabă, să fie de calitate.” Doamna Ilona vă așteaptă cu drag în Piața Iosefin!“, arată Piețe SA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole