Piețele din Timișoara spre secolul 21 – promisiunea lui Dominic Fritz: fiecare samsar care a căpușat piețele să fie controlat la sânge

Împingem piețele Timișoarei spre secolul 21. Am propus Consiliului Local un nou contract între Municipalitate și Piețe S.A., primul după 22 de ani, împreună cu un nou regulament de funcționare, mult mai clar și mai strict“, a declarat Dominic Fritz.

Edilul spune că două sunt obiectivele principale: mai multă curățenie și mai multe reparații și investiții în piețele actuale care au rămas în secolul trecut.

Le dăm mai multe pârghii celor de la Piețe să controleze la sânge și să evacueze fiecare samsar care a căpușat piețele Timișoarei. Și astfel ajungem la celălalt obiectiv: timișorenii să aibă acces la producătorii locali, să aibă condiții civilizate de comerț și produse de bună calitate.   Prevederile noului contract dau prioritate producătorilor care ne permit să facem controale acolo unde produc. Prevăd extinderea piețelor volante – în Dâmbovița, în Traian și chiar vom testa un nou concept de piață volantă în Piața Libertății“, a precizat primarul Timișoarei.

Nu se mărește prețul chiriilor

În ultimele săptămâni a fost multă agitație și câteva fumigene în spațiul public în legătură cu piețele Timișoarei. Cum nu era un secret pentru nimeni că lucrăm de câteva luni la acest nou contract, unii au încercat să ne sperie. Nu le-a ieșit. Odată aprobat, cei favorizați sunt producătorii locali și clienții timișoreni și nu cei care parazitează piețele de câteva decenii. Nici vorbă să mărim prețurile la chirii în piețe. Întâi stârpim mafia și facem curățenie. În săptămânile ce vin mă aștept ca cei de la Piețe să ducă o campanie agresivă pentru creșterea gradului de colectare și stoparea delapidărilor. Indiferent de câtă agitație va fi“, a completat primarul Timișoarei.

O nouă etapă de dezinsecție la Timișoara

De mâine se reia operațiune de dezinsecție. Se va face terestră, dar și aeriană. Primăria Municipiului Timişoara anunță că în perioada 5 – 16 iulie se vor efectua servicii de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole