Piața de Gros din Timișoara ar putea deveni Hub Alimentar – întins pe 10 hectare

Datorită poziției geografice excelente, la interferența unor coridoare europene de transport foarte importante, Timișoara beneficiază de cele mai importante atuuri pentru a deveni un pol economic regional în domeniul comerțului cu legume-fructe și produse alimentare.

“Actuala Piață de Gros se întinde pe o suprafață de doar 2,5 ha, insuficientă pentru a o transforma într-un jucător economic de anvergură interegională, dar chiar și în aceste condiții reușește să reprezinte cea mai importantă sursă de aprovizionare cu legume și fructe pentru județul Timiș și județele limitrofe. Există în acest sens o necesitate evidentă pentru extinderea Pieței de Gros Timișoara până o suprafață de cel puțin 8-10 ha“, spune directorul Piețe SA, Liviu Cocean.

Pieței de Gros Timișoara – Hub Alimentar

“Un astfel de Hub Alimentar, ar presupune în plus față de ceea ce reprezintă azi Piața de Gros, dezvoltarea unor construcții care să devină Hală de Lactate și Brânzeturi, Hală de Carne și Pește, Hală de Flori (Timișoara fiind cunoscut ca și Orașul Florilor), depozite frigorifice, hale noi cu rampe de aprovizionare și nu în ultimul rând parcare pentru clienții pieței. Acest demers, odată înfăptuit, ar putea aduce beneficii financiare deosebite atât pentru actorii economici angrenați, cât și pentru economia orașului nostru“, mai spune Liviu Cocean.

Beneficiile principale

“Generează o rețea de preluare și distribuție de produse agroalimentare; standarde ridicate de siguranță și calitate alimentară; generează creșterea competitivității pentru producătorii locali; susține dezvoltarea HORECA, a sectorului agroalimentar și a industriei alimentare, județene și regionale; creează noi locuri de muncă; edifică un pol economic atractiv pentru absorbția fondurilor europene, atât pentru investițiile publice cât și pentru investițiile private din sectorul agroalimentar; impact economic pozitiv pentru domeniile conexe de activitate ale altor agenți privați; crește nivelul de colectare de noi taxe la bugetul local. În speranța reușitei acestui proiect de mare anvergură, invităm toți decidenții administrativi și politici de la toate nivelurile, să pună umărul la realizarea sa“, este apelului directorului Piețe SA.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole