Petiție online pentru un nou stadion în Timișoara – Druckeria spune că orașul merită RESPECT

Reprezentanții Druckeria au lansat o petiție online pentru un nou stadion deoarece Timișoara merită mai mult respect.

Suntem în februarie 2023 și inevitabil te întrebi în sinea ta, ca un microbist care își dorește să urmărească un meci de fotbal în niște condiții decente: când vom avea ocazia să pășim pe treptele unui stadion modern în Timișoara? Infrastructura sportivă din orașul nostru este dezastruoasă. Iar mai trist este faptul că unele stadioane pe care urmează să vi le enumerăm au deja o vechime de peste 10 ani de la inaugurare:

》stadion Ghencea – inaugurat 2021

》stadion Ploiești – inaugurat 2011

》stadion Ion Oblemenco – inaugurat 2017

》stadion Cluj Arena – inaugurat 2011

》stadion Giulești – inaugurat 2022

》stadion Arad – inaugurat 2020

》 stadion Târgu Jiu – inaugurat 2019

În societatea civilă și între iubitorii de sport din orașul nostru există foarte multă frustrare și tensiune pe această temă. Ani de zile de frecușuri politice, războaie surde și orgolii nestăvilite ne-au adus acum în situația în care echipe care fac investiții private mari nu au unde să se antreneze sau să participe în competițiile naționale sau internaționale oficiale. E de notorietate cazul echipei de rugby care a pierdut la masa verde un meci internațional deoarece instalația de încălzire a gazonului de la Dan Păltinișanu nu funcționa în realitate, ci doar pe hârtie. Recent, un alt club de fotbal din Timișoara a pierdut, tot ”la masa verde”, un joc de campionat deoarece instalația de nocturnă a cedat de două ori în jumătate de oră. Se cunoaște, de asemenea, problema echipelor care practică sporturi în sală, ce sunt nevoite de multe ori să împartă pozițiile de antrenament și să își planifice cu atenție jocurile în bătrâna sală Olimpia, astfel încât să nu se suprapună. Sunt doar câteva exemple ale nepăsării și delăsării existente în orașul nostru, în materie de susținere pentru sport“, se arată în petiția online.

Timișoara merită 𝐑𝐄𝐒𝐏𝐄𝐂𝐓! Link pentru semnarea petiției care poate debloca sau accelera procesul birocatic pentru un stadion nou și o sală polivalentă modernă în orașul nostru: druckeria.ro/respect“, arată suporterii din oraș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole