Petiție online pentru eliberarea chirurgului Marian Gașpar – arestat 30 de zile pentru luare de mită

Tribunalul Timiş a admis, marţi, cererea procurorilor care au cerut arest preventiv pentru 30 de zile pe numele şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, Marinel Gaşpar, pentru luare de mită.

Medicul inculpat a fost reţinut, luni seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marinel Gaşpar pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), arată un comunicat al Parchetului.

La puțin timp după acest eveniment a apărut o petiție online la initiativa unei anume Angelica Anton, prin care “Cerem eliberarea Domnului Prof. dr. Marian Gaspar! Lăsați-l să salveze vieți în continuare!“.

Petiția este deja semnată de peste 400 de persoane, și oferă câteva exemple de ce medicul ar trebui eliberat:

Un pacient de 16 ani a fost lăsat pe masa de operație astăzi. Singur. Un pacient de 24 de ani, la început de carieră, a aflat că nu mai poate fi operat mâine, așa cum aștepta de câteva luni. Asa arată situația acum în partea de vest a țării: Dl. Prof. dr.  Marian Gașpar a fost arestat preventiv și zeci de oameni sunt privați de accesul la servicii medicale cardiovasculare de top, cel putin pentru următoarele 30 de zile. Dacă profesorul Marian Gaspar este cercetat în stare de libertate, zeci de vieți pot fi salvate, dânsul putând să își exercite profesia. Dar nu aceasta a fost decizia procurorilor din Timiș. S-a dispus reținerea preventivă de către magistrați timp de 30 de zile. A fost acuzat de luare de mită, însă până la începerea procesului, acesta putea fi cercetat în stare de libertate și lăsat să continue să își exercite profesia. Nu dorim să minimalizăm activitatea echipei medicale din secția Chirurgie cardiacă; împreună s-au pregătit, au operat și au creat imaginea Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, au tinut ani la rând prima pagină a ziarelor și știrilor din televiziunile locale și naționale cu intervenții chirurgicale inovatoare și evenimente stiințifice. După ani de eforturi, au reușit deschiderea secției de chirurgie cardiacă pentru copii. Zeci de vieți pot fi salvate în următoarele 30 de zile. E în puterea fiecăruia dintre noi să îl susținem  pe dl. Prof.dr. Gașpar pentru salvarea vieților pacienților: semnați acum această petiție și distribuiti-o, dacă ați interacționat voi sau un apropiat de-al vostru cu dânsul! Ajutați-ne sa îl eliberam pe dl. dr Gașpar acum, până nu e prea târziu pentru unii dintre noi! Lăsați-l să facă ce știe cel mai bine: să salveze vieți!“, se artă în petiție.

20 de focare Covid-19 în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 20 focare active și se află în supraveghere epidemiologică. A fost stins focarul din cadrul Centrului…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole