Peste 600 de locuri de parcare din Timișoara eliberate, după ce mașinile abandonate au fost ridicate

Problema mașinilor abandonate în Timișoara rămâne una de actualitate, iar polițiștii locali acționează permanent pe această linie, pentru eliberarea locurilor de parcare din cartiere.

Astfel, de la începutul acestui an au fost introduse în baza de date a Poliției Locale fie ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, fie în urma constatărilor efectuate în teren de polițiștii locali, 915 astfel de autovehicule. Dintre acestea, în urma verificărilor, s-a stabilit că 156 nu figurează ca fiind autovehicule abandonate și fără proprietar.

„Au fost aplicate peste 700 de somații, în urma cărora 618 autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public fie de către proprietari, fie cu sprijinul Timpark. De asemenea, au fost întocmite 275 de dispoziții de declarare a abandonului și de trecere a acestor autovehicule în proprietatea unității administrativ-teritoriale”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Reamintim că potrivit Legii 421/2002, pentru a fi considerat abandonat un autovehicul trebuie să se afle în același loc de cel puţin 6 luni. Cei care doresc să facă sesizări pe această linie, pot apela la numerele de telefon ale Poliției Locale 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole