Peste 30 de migranți, prinși în două zile, în Timișoara

Poliţiştii de frontieră, împreună cu cei din cadrul IPJ Timiș și jandarmi, au depistat, în cele două zile de la sfârşitul săptămânii trecute, 36 de cetăţeni afro-asiatici, în mai multe locații din Timișoara.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Tunisia, Pakistan şi Bangladesh cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa în Timişoara.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

„Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Astfel de acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole