Peste 100 de amenzi aplicate celor care nu purtau masca de protecție

Polițiștii timișeni împreună cu polițiștii locali, jandarmii, pompierii din cadrul I.S.U Banat și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Joi, 23 septembrie, la activităţi au participat 297 de forţe de ordine, fiind verificate 109 societăți comerciale, 126 de mijloace de transport persoane, dintre care 33 de mijloace de transport în comun. Au fost legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate s-au dat 118 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 41.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, adică pentru nepurtarea măștii sanitare.

„Totodată, amintim că în conformitate cu noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021,  Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ”, transmite IPJ Timiș.

Astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole