Pescobar, Taverna Racilor Timișoara: nu mai avem voie să fierbem în prealabil caracatița – trebuie să o facem pe loc deși durează patru ore – nu avem niciun caz de toxiinfecție alimentară

Paul Nicolau, devenit celebru cu porecla de Pescobar, a reacționat după ce miercuri Protecția Consumatorilor a deci suspendarea temporară a activității la Taverna Racilor Timișoara din cauza neregulilor găsite în urma unui control, așa cum puteți citi AICI.

Omul de afaceri a declarat că principala problemă a locației de la Timișoara este faptul că s-a interzis fierberea prealabilă a caracatiței, deși procedeul durează patru ore și nu poate fi realizat la momentul comenzii primite de la clienți.

Vă anunț că și la Timișoara s-a dispus de către ANPC oprirea temporară a activității. Era de așteptat, na, în orice locație sunt nereguli. Nu va dura mai mult de o zi să punem la punct ce inspectorii ANPC au constatat ca și nereguli, dar am o mare dilemă, ce facem de acum încolo cu caracatița pentru că inspectorii ANPC spun că nu mai avem voie să o fierbem înainte și nouă ne ia 3/4 ore pentru că fierbem cantități și atât îi ia unei caracatițe de calibru 3/4/5 kg să o fierbi pentru a nu fi gumă sau cauciuc, ci bună pentru consum. Dar ei spun că nu avem voie pentru că după fierbere o lăsăm la frig își schimbă temperatura, procesul termic. Acum e dilemă că nu știu cum să facem că nu mai avem voie să fierbem caracatiță. O să dăm un telefon în Spania, Italia, Grecia, să vedem cum o facem, dar noi o vom face corect pentru că trebuie să o fierbem pe loc deci există riscul să vă dăm caracatiță cauciuc că altfel nu aveam voie. Dar vom pune la punct ce au constata și mâine seară sperăm să deschidem“, a spus Paul Nicolau.

Pe de altă parte, Pescobar a mai precizat că nu a avut la restaurantele sale niciun caz de toxiinfecție alimentară deși a vândut peste 500.000 de porții de mâncare.

10.400.000 euro cifră de afaceri pe 2023 până la momentul închiderii tavernelor, 20.09.2023. Am plătit la stat:3.730.026 lei, contribuții și impozite de 5.300.000 lei. În acest moment, avem 248 angajați! În anul 2023, am plătit salarii la angajați de 2.600.000 lei! Am vândut peste 500.000 porții de pește și fructe de mare clienților noștri în acest an! Nu există niciun caz de internare în urma unei infecții alimentare datorită produselor consumate la noi! Oare nu este puțin cam mult ceea ce se întâmplă? Vrem doar să muncim, nu cerem nimic mai mult! Vă rog oficial să ne lăsați să muncim, să oferim locuri de muncă și să ne plătim taxele către statul român!“, a mai spus Pescobar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole