Patria te vrea soldat. Centrul Militar Zonal Timiș recrutează tineri pe care să-i școlarizeze în instituțiile de învățământ militar

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş ”GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU”, activitatea de recrutare în vederea şcolarizării în instituţiile de învăţământ  militar.

“Astfel, sunt scose la concurs  600 de locuri pentru învăţământul liceal militar, în cele 5 colegii naţionale militare: Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul”- Alba-Iulia, Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”- Craiova, Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc,  Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza”- Constanţa şi Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”- Breaza, judeţul Prahova. Se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022. Termenul limită pentru înscrierea candidaților este  data de 25.03.2022“, se arată într-un comunicat de presă.

Oferta universitară

“Pentru învăţământul universitar militar (absolvenții vor deveni  ofițeri în cadrul Ministerului Apărării Naţionale) a fost aprobat prin Planul de şcolarizare un număr de 243 de locuri . Instituţiile în care viitorii studenţi militari îşi vor  desăvârşi pregătirea sunt Universitatea Națională de Apărare „Carol I”-București (3 ani), Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”-Sibiu (3-4 ani),  Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”- Brașov (3-4 ani), Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- Constanța (4 ani), Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”- București(4 ani),  Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): cu locuri  repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti la specialităţile medicină generală, medicină dentară, şi  farmacie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş la specialitatea  medicină generală dar  şi la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept (10 locuri scoase la concurs pentru MApN) . Se pot înscrie  până la data  de 03.06.2022, elevii claselor a XII-a precum și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2022 (24 de ani pentru opțiunea ”piloți”)“, mai arată sursa citată.

Locuri și pentru maiştri militari şi subofiţeri

“1180 de locuri pentru învăţământul postliceal militar în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri aparţinând  Ministerului Apărării Naţionale – maiştri militari (449)  şi subofiţeri (731). Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022 iar termenul  limită pentru înscrierea candidaților pentru această categorie este 10.06.2022. Înscrierea se poate face prin deplasarea la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş ” GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU sau prin accesarea platformei  de înscriere online, de pe site-ul www.recrutaremapn.ro. Chiar dacă mulţi tineri timişeni, consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2022, este recomandabilă contactarea cât mai  rapidă a personalului  Biroului informare – recrutare din Timişoara,  situat în Piaţa Libertăţii nr. 7 sau telefonic la numerele  0256293757, 0750715067, de luni pânâ vineri, în intervalul orar 08.00-16.00,  în vederea unei informări detaliate, corecte şi oportune referitoare la criteriile de recrutare, generale şi specifice,  documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere şi  alte date legate de etapele de selecţie, admitere sau metodologiile de desfăşurare  a admiterii în instituţiile de învăţământ“, precizează sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole