Panică la Timișoara din cauza unei degajări de fum la Spitalul Louis Țurcanu. Subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu: a fost instituit Cod roșu

Panică în Timișoara în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza unei degajări de fum la un corp de clădire al Spitalului Louis Țurcanu, unde este secția de Oncologie.

În jurul orei 01:00 autoritățile au intrat în alertă, iar ISU Timiș a mobilizat mai multe mașini și forțe de intervenție, iar o parte din copii internați au fost evacuați în toiul nopții.

S-a instituit cod roșu fiind vorba despre o unitate sanitară, însă se pare că situația nu a scăpat de sub control și degajarea de fum nu a fost urmată de un incendiu, iar pompierii au reușit în circa 30 de minute să izoleze zona. Fumul a pornit, din primele constatări, de la un scurt circuit. La ora 2.20 a fost dezactivat codul roșu“, a declarat duminică dimineața subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu, pentru Buletin de Timișoara, care a mai precizat că nimeni nu a fost rănit.

42 de copii au fost evacuați și transferați în interiorul spitalului, o parte la maternitatea Bega și altă parte la Spitalul Județean. Mai sunt și câțiva copii bolnavi cu Covid-19 care au fost transferați la Spitalul Victor Babeș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole