O echipă studențească de la UPT, locul II la concursul internațional Hard & Soft

Universitatea Politehnica Timișoara a participat recent cu două echipe la tradiționalul concurs internațional studențesc Hard & Soft 2022, competiție ajunsă la cea de-a XXVII-a ediție, organizată anul acesta de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. La eveniment au participat două echipe de studenți, una de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și una de la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Tema concursului a fost construirea unei drone care sa citeasca coduri QR cu un microcontroller ESP32 si sa navigheze autonom intr-un perimetru delimitat de 4 module DWM 1001, componentele necesare fiind asigurate de organizator.

Dezvoltarea proiectului, care a întărit coeziunea în cadrul echipelor, a durat trei zile și jumatate, iar după prezentarea finală și jurizarea lucrărilor de către un juriu internațional, echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale s-a clasat pe locul al doilea, în timp ce echipa Facultății de Automatică și Calculatoare a ocupat locul opt.

Studenții vicecampioni din UPT au dezvăluit și secretul reușitei echipei: au stabilit un program de dezvoltare a proiectului pe care l-au respectat întocmai, au folosit toate componentele puse la dispoziție de comisia de organizare și au mai adăugat unele componente extra pentru a reuși să facă drona autonomă, după asamblarea completă a acesteia au reușit să o controleze și să o ridice de la sol, ultima zi înainte de prezentare fiind dedicată implementării algoritmului care să o facă să navigheze autonom. Discuțiile cu celelalte echipe participante au relevat faptul că ar fi fost necesară o zi în plus pentru realizarea completă a proiectului.

Pe lângă lucrul efectiv la proiect, evenimentul a avut darul de a aduce împreună studenți cu preocupări și pasiuni asemănătoare, atmosfera fiind completată și cu excursii în zonă.

Echipa Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul UPT a fost formată din studenții Elisei Ștefan Ilieș, Bogdan Radu Preda, Vasile Boroica și Paul Samuel Schuldesz, îndrumați de cadrele didactice Septimiu Mischie și Radu Ricman.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole