UVT lansează datele comparative pentru ultimii patru ani, rezultate din cercetarea privind Barometrul Calității Vieții în Timișoara

Cum a evoluat calitatea vieții în Timișoara? Ce cred timișorenii despre orașul lor? Prin rezultatele Barometrului Calității Vieții 2020, realizat de cercetători ai Universității de Vest din Timișoara, se vor găsi mai multe seturi de opinii și indicatori de stare socială, esențiali pentru cunoașterea realităților sociale ale comunității timișorene.

Astăzi a avut loc conferința de prezentare a datelor comparative pentru ultimii patru ani, rezultate din cercetarea privind Barometrul Calității Vieții în Timișoara, realizată de un colectiv multidisciplinar de cercetători ai Universității de Vest din Timișoara.

În deschiderea evenimentului, rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, a subliniat: „Datele legate de serviciile publice sunt jaloane foarte importante pentru deciziile strategice pe care le iau decidenții, sau așa ar trebui să fie, pentru că se referă la infrastructura urbană, la starea indicatorilor de poluare și siguranță publică, la cele mai sensibile condiții pentru o viață bună în oraș. Sunt convins că datele Barometrului Calității Vieții, elaborat de echipa Universității de Vest din Timișoara, se află între primele seturi de date deschise, puse la dispoziția stakeholderilor comunității locale timișorene, care merită să fie consultate pentru deciziile strategice pe care decidenții le pregătesc. Sunt mai multe astfel de instituții pe care le văd interesate, cărora UVT le va transmite permanent rezultatele, prin colectivul de cercetători care se ocupă de acest instrument de evaluare a comunității: toate Consiliile Județene din Regiunea de Vest, dar și Primăria Timișoara, Cluburile de Afaceri din Timișoara, companiile semnificative din economia regiunii, Camera de Comerț Timiș, Corpul consular din Timișoara, Prefectura și instituțiile deconcentrate din județul Timiș, ADR Vest, Consiliul de Dezvoltare Regională Vest, ONG-urile reprezentative din oraș, cele care sunt interesate în dezvoltarea comunitară. Tuturor, UVT le pune la dispoziție un instrument practic de evaluare a opiniilor și percepțiilor din comunitatea timișoreană, util pentru calibrarea politicilor publice.

Prin aceste măsurători și analize cuprinzătoare, relevante cu privire la starea socială a comunității locale, UVT se implică și se afirmă ca un actor determinat, care își asumă responsabilități majore în gestionarea politicilor publice timișorene, în parteneriat cu celelalte universități membre ale Alianței Timișoara Universitară (ATU), dar și alături de partenerii săi tradiționali, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, ADR Vest, ori de alți parteneri instituționali sau din mediul de afaceri.

Sinteza datelor prezentate se regăsește aici: https://uvt.ro/ro/comunicate-presa/uvt-lanseaza-datele-comparative-pentru-ultimii-patru-ani-rezultate-din-cercetarea-privind-barometrul-calitatii-vietii-in-timisoara/

Recomandările noastre

Cele mai citite articole