Numărul mașinilor electrice din Timișoara a crescut cu peste 40%. Dominic Fritz: lucrăm la documentația pentru a accesa noi fonduri pentru amplasarea a încă 21 stații de încărcare

Timișoara este orașul cu cele mai multe stații de încărcare electrice instalate cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, la nivel național. Anul trecut, Primăria a instalat 16 stații în Timișoara, iar acum, AFM a verificat implementarea proiectului conform contractului de finanțare. Astfel, Primăriei Timișoara îi va fi rambursată suma de 1.899.835 lei.

Peste 700 de mii de kw au fost consumați de timișoreni de la instalarea celor 16 stații pentru vehicule electrice. 

Încurajăm transportul verde. Prețul plătit de cei care își încarcă mașina este convenabil. De asemenea, mașinile electrice au la dispoziție abonamente gratuite pentru Timpark. Lucrăm la documentația pentru a accesa noi fonduri pentru amplasarea a încă 21 stații de încărcare. Înnoim întreaga flotă de transport public: până la sfârșitul anului vom avea 44 de autobuze electrice în circulație, 23 de tramvaie noi și urmează noi achiziții. Sunt măsuri pe care le luăm pentru a avea un oraș verde și mai puțină poluare”, transmite primarul Dominic Fritz.

Fiecare stație dispune de câte două locuri de parcare destinate exclusiv încărcării autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in, este marcată cu culoarea verde și semnalizată cu panou de informare.

Tariful  pentru serviciile de reîncărcare a autoturismelor electrice este de 1,10  lei/ kwh cu TVA și se actualizează în funcție de evoluția pieței de energie și în conformitate cu contractul de furnizare a energiei electrice.

Cele 16 stații electrice sunt amplasate în următoarele locații: Bd. I.C. Brătianu, Calea Aradului – Str. Cugir, Piața Iancu Huniade, Str. Acad. Alexandru Borza (Str. Michelangelo), Str. Martin Luther, Str. Gheorghe Dima, Bd. Take Ionescu, Piața 700, Bd. Republicii, Bd. Revoluției din 1989, Splaiul Nicolae Titulescu, Bd. Mihai Viteazu, Str. Plauțius Andronescu, Str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy), Bd. 16 Decembrie 1989/Calea Șagului.

În Timișoara sunt înregistrate 3.964 de de mașini electrice, dintre care peste 80% sunt hibrid, iar restul sunt acționate electric.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole