Nicolae Robu: Timișoara o biată colonie pentru interese oculte

Fostul primar Nicolae Robu consideră că municipiul a ajuns o biată colonie pentru interese oculte.

DRAGĂ TIMIȘOARA, O BIATĂ COLONIE PT INTERESE OCULTE TE VOR CEI CE-ȚI SUNT ÎN FRUNTE!” – a scris pe Facebook Nicolae Robu.

“Guvernatorul Timișoarei, Dominic Samuel Fritz -căci Primar n-ai cum să-i spui, câtă vreme el nu îndeplinește condiția legală obligatorie de a avea domiciliul în Timișoara pt a putea fi Primar al Timișoarei!-, după ce: a provocat o amendă de 20 milioane euro -cea mai mare amendă luată vreodată de vreo instituție în România!, a provocat o amendă de 10.000 de lei pt mizeria din oraș, a contractat asistență juridică externă pt COLTERM de peste 250.000 euro (firma Schoenherr și Asociații S.C.A), a contractat asistență juridică externă pt Primărie de cca 100.000 lei, a contractat consultanță de la Banca Mondială de aproape 1.000.000 de lei, a dat 50.000 lei pt un festival străin spiritului Timișoarei, Festivalul LGBT, vrea acum să contracteze consultanță BERD, la pachet cu un credit de 20 milioane euro, pt cofinanțarea proiectelor europene cu finanțare asigurată prin contractele ferme semnate de mine (reamintesc: dl Fritz conduce ADMINISTRAȚIA ZERO PROIECTE)”, susține Nicolae Robu.

Recurgerea la “consultanțe” și legătura cu aducerea unui city manager “bancher”

“Întreb eu: ce consultanță privind derularea proiectelor îi trebuie d-lui Fritz?! De asta i-a dat afară pe cei mai competenți oameni din Primărie -în frunte cu dl Chiș!-, oameni cu care eu am reușit performanța de a avea o rată de succes în implementare de 100% și o rată de absorbție de 95.34% din cât puteam absorbi -locul I pe țară, la ambii acești indicatori (!!!), “luatul înainte” de X și Y fiind povești ale propagandei!-, precum și nr cel mai mare de proiecte (92) și de cea mai mare valoare (570 milioane euro!) pe noul exercițiu european, de asta i-a dat afară, reiau ideea, ca să contracteze consultanță externă?! Dar “specialiștii” aduși în locul celor dați afară, ce fac, pt ce își iau salariile?!  În context, nu suntem, oare, noi, cei ce iubim orașul, îndreptățiți să ne întrebăm dacă recurgerea la aceste “consultanțe” nu are cumva legătură cu aducerea unui city manager “bancher”, total străin de Timișoara, bucureștean, care a lăsat Bucureștiul și un salariu probabil de cel puțin 7.000 euro pe lună, ca să vină în Timișoara pe un salariu de doar un pic peste 2.000 de euro?!”, se întreabă Nicolae Robu.

Timișoara are un grad de îndatorare destul de scăzut

“Dragi timișoreni, dv nu vi se pare suspect că pt echipa Fritz, e o regulă ca membrii ei să fi renunțat la venituri mari pt a munci pe venituri mici?! Sau or fi având ei și altfel de venituri, neștiute de noi, întrebare valabilă și pt grupul de “voluntari” ce mișună prin Primărie, exact cum făceau “voluntarii” din perioada instalării comunismului în România?! Dl Fritz, cel care ne repetă de aproape un an clișeul cu “greaua moștenire” s-a scăpat astăzi și a spus că “Timișoara are un grad de îndatorare destul de scăzut”. Da, domnule, are un grad de îndatorare chiar FOARTE SCĂZUT, cel mai scăzut dintre toate orașele mari! ASTA AȚI PRIMIT MOȘTENIRE, ALĂTURI DE MULȚIMEA DE PROIECTE APROBATE PE FONDURI EUROPENE, APROAPE TOATE AJUNSE CHIAR ÎN FAZA DE IMPLEMENTARE! Iar dv, în loc să aveți decența să vă vedeți de treabă -nu vă cere nimeni să mulțumiți, pt că asta ar fi prea mult!-, mințiți zi de zi de aproape un an, îi intoxicați pe timișoreni cu povești despre greaua moștenire, despre căpușări, clientele, hoții, etc! Unde sunt toate acestea?! În administrația dv, domnule, acolo sunt, se pare, în a mea nu au existat! Iar dacă prin absurd, totuși, unele astfel de rele s-au întâmplat cu mine ca Primar, atât de bine camuflat încât eu să nu pot bănui măcar, SUNT PRIMUL CARE CERE PROCURATURII, PROCURATURII SPECIALE DNA, tuturor instituțiilor abilitate să fie necruțătoare cu autorii!”, este solicitarea lui Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole