MultipleXity, cel mai important proiect al Timișoara Capitală Culturală Europeană – se solicită acordul de mediu

MUNICIPIUL TIMIȘOARA anunță publicul interesat asupra depunerii solictării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Amenajare incinta, reabilitare, refuncționalizare, creare spații verzi, parcări pt. biciclete acoperite, refacere accese. Centru pentru artă, tehnologie și experimente-MultipleXity, conform PUZ 260/07.07.2020”, propus a fi amplasat în localitatea Timișoara, Bulevardul C.D.Loga  strada 20 Decembrie 1989, jud.Timiș, se arată într-un anunț al municipalității.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, Municipiul Timișoara, B-dul Liviu Rebreanu nr.18-18A, jud Timiș și la sediul din Timișoara, B-dul C.D.Loga, nr 56-58, jud Timiș, în zilele de luni-joi între orele 8.00-16.30, vineri între orele 8.00-14.00. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiș”, susține sursa citată.

Am predat amplasamentul constructorului și începem lucrările la MultipleXity în zona de nord, cel mai important proiect și moștenire a anului în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Proiectul este împărțit în două zone: cea de nord, unde se află Muzeul Corneliu Miklosi și cea de sud, unde vom transforma curtea și fostele ateliere de reparații pentru tramvaie în spații pentru evenimente culturale. Proiectarea pentru zona de sud se apropie de final și vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor în a doua parte a acestui an. Fiind cea mai mare investiție în domeniul cultural realizată vreodată în Timișoara, estimată la peste 10 milioane de euro, acest centru va fi deschis etapizat, astfel încât să putem găzdui aici anumite evenimente în 2023. MultipleXity Faza I, șantierul pe care îl începem azi, are o valoare pentru execuție de 2,4 milioane lei (TVA inclus) și un termen de execuție de 6 luni, ceea ce înseamnă că în luna noiembrie a acestui an va putea fi deschis publicului, spune viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, acum câteva luni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole