Mulți șoferi beți sau drogați pe drumurile din Timiș

Polițiștii timișeni au depistat pe șoselele din județ mai multe persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni rutiere. Au fost întocmite dosare penale.

Sâmbătă, în jurul orei 00:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat pe bulevardul Antenei un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Tot sâmbătă, în jurul orei 02:20, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Calea Lugojului un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 25 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Sâmbătă, în jurul orei 14:35, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, pe Calea Șagului un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că autoturismul nu era înmatriculat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.

În data de 10 septembrie, în jurul orei 15:55, polițiștii din Sânnicolau Mare au depistat pe strada Platanilor din localitatea Periam, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

La data de 10 septembrie, în jurul orei 18:15, polițiștii din Lugoj au oprit pentru control pe strada Cotul Mic, un moped condus de un bărbat de 32 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”.

Duminică, în jurul orei 07:45, polițiștii din Sânnicolau Mare au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Dudeștii Vechi s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 27 de ani, a condus un autoturism în localitatea Dudeștii Vechi, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot duminică, în jurul orei 17:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat pe DC 64 în județul Timiș, un bărbat, în vârstă de 21 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la cannabis. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că autoturismul nu era înmatriculat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive” și ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.

Polițiștii rutieri se află zilnic pe principalele artere din județ și continuă acțiunile pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole