Mulți bețivi pe drumurile din Timiș. Unii au provocat și accidente. Polițiștii au prins un tânăr beat bine, fără permis de conducere și care a furat o mașină dintr-o parcare

Polițiștii timișeni continuă acțiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În perioada 16 – 22 septembrie, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, astfel ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În acest sens, polițiștii timișeni au intensificat controalele în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la importanța respectării normelor rutiere, în vederea prevenirii și reducerii accidentelor de circulație soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Numai în acest weekend, au fost depistați nouă șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice, față de aceștia fiind dispuse măsurile legale corespunzătoare.

Sâmbătă, 17 septembrie, în în jurul orei 02:30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe strada Socrates, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot sâmbătă, în jurul orei 07:30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Calea Sever Bocu, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a condus un autoturism pe strada Calea Sever Bocu, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu sensul giractoriu amplasat la intersecția străzilor Calea Sever Bocu și bulevardul Antenei, din Timișoara, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Sâmbătă, în jurul orei 09:34, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Giroc, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a condus un autoturism pe strada Crinului, iar la intersecția cu strada Narciselor a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 25 de ani, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, a rezultat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 25 de ani și valoarea zero pentru bărbatul de 40 de ani. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 17 septembrie, în jurul orei 22:30, polițiștii Orașului Făget au oprit pentru control, pe DN 68 în localitatea Dumbrava, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzând procedura. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În data de 17 septembrie, în jurul orei 22:50, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Aleea Săgeții s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 25 de ani, a condus un autoturism pe strada Aleea Săgeții din Timișoara,  iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, precum și faptul că acesta ar fi sustras autoturismul din parcarea unui bloc situat pe strada Aleea Săgeții, întrucât autoturismul avea cheia în contact. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ,,conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere” și ,,furt calificat”. 

Duminică, 18 septembrie, în jurul orei 01:30, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control pe strada Calea lui Traian, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot duminică, 18 septembrie, în jurul orei 05:15, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Gheorghe Adam, din municipiu, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a condus un autoturism pe strada Gheorghe Adam, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o țeavă de gaze, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 18 septembrie, în jurul orei 05:45, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Iuliu Maniu, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 67 de ani, a condus un autoturism pe strada Iuliu Maniu, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un sens giratoriu, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 18 septembrie, în jurul orei 16:45, polițiștii Orașului Buziaș au oprit pentru control, pe DC161 între localitatile Nițchidorf și Blajova, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzând procedura. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole