Migranți deshidratați depistați de polițiștii de frontieră. Un copil a ajuns la spital

Poliţiştii de frontieră din Cruceni, au depistat vineri, în jurul orei 18:00, pe drumul judetean, între localităţie Giulvăz şi Foeni, şapte cetăţeni străini, doi adulți și cinci minori, care se deplasau pe jos.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul unui lucrător din cadrul Agenției Frontex, aflat în misiune în țara noastră în cadrul operațiunii Flexible Operational Acivities Land 2021.

Deoarece cei în cauză prezentau simptome de deshidratare, iar unul dintre minorii din grup se afla în stare de deshidratare accentuată, poliţiştii de frontieră au sunat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la fața locului în astfel de situaţii. Minorul şi mama acestuia au fost transportaţi cu o ambulanță la un spital din Timişoara, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că toţi cei şapte sunt o familie de cetăţeni din Irak, doi adulţi cu vârste de 32 respectiv 36 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Aceștia au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în prezent, cele două persoane  fiind internate în spital, sunt sub supraveghere medicală urmând ca, în funcţie de starea lor de sănătate, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole