METEO. Cod galben și portocaliu în vest de vânt și zăpadă viscolită – rafalele vor avea în general viteze de 55 – 60 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o nouă atenționare Cod galben de vânt, valabilă de marți dimineața de la ora 10:00, până miercuri la ora 10:00.

În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș şi Dobrogea, în nord-estul şi estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 – 60 km/h.

La munte, vântul va avea viteze de 70 – 80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90 – 100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 50 km/h, vor fi marți, local, și în restul teritoriului.

Totodată, a fost emisă și o atenționare Cod portocaliu de vântului și zăpadă viscolită.

Astfel, în interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 22, vor avea loc intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole