Meteo. Cod galben de ploi însemnate cantitativ în Banat. Vânt în rafale la munte

Administrația Națională de Meteorologie a lansat noi avertizări meteo de vreme rea.

Interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 12:00 – 28 decembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

Zone afectate:

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile.

Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului

Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi și ninsori însemnate cantitativ

Interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 12:00 – 27 decembrie, ora 12:00

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Banat, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania va ploua însemnat cantitativ. În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp.

COD GALBEN

Fenomene vizate: polei

Interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 22:00 – 27 decembrie, ora 08:00

Zone afectate:

În intervalul menționat, în județele Brăila, Ialomița, Tulcea, Ilfov și în zona municipiului București, precum și în zonele joase de relief ale județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și local se va depune polei.

Groapa de gunoi de la Arad, de nestins

Depozitul ecologic de gunoi de la marginea municipiului Arad arde mocnit şi luni, cu degajări mari de fum, care ajunge în cartierele din oraş şi în localităţi apropiate. Purtătorul de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole