Medicii din Timișoara o iau pe urmele politicienilor. Vor să facă campanie din casă în casă pentru vaccinare

Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara anunță, într-un mesaj lacrimogeno-patetic, că vor demara o campanie din casă în casă pentru a convinge lumea să se vaccineze.

Campania “door to door“ este mai specifică lumii politice care în alergătura după voturi este gata să se pupe pe bot și cu un ciumat bubonic, așa cum vedem zilele acestea, sau misionarilor care bat la uși în dorința de a vorbi despre Isus Cristos, la un ceai în bucătărie.

Medicii de la Victor Babeș sunt însă cuprinși de un fir rece că poate nu au făcut destul și sunt deciși să o ia la pas din bloc în bloc.

“Atunci cand vezi sectiile de Terapie Intensiva pline cu pacienti a caror viata atarna de un fir de par, din cauza ca refuza vaccinul sau nu cred ca boala exista, atunci cand sectiile rosii sunt pline de pacienti cu forme medii sau grave de COVID care pur si simplu ar face orice pentru a putea respira fara a fi conectati la un aparat, pentru ca acolo am ajuns, te intrebi: De ce? De ce oamenii nu vor sa se vaccineze? De ce nu cred in aceasta boala cumplita care a ucis peste 50.000 de romani? Si, in acel moment, iti dai seama ca poate nu ai facut destul. Ca poate orele, si zilele, si noptile pe care le-ai petrecut in ATI ajutandu-i pe bolnavi nu au fost indeajuns. Ai facut tot ce se putea in spital. Dar, probabil, nu aici trebuiea dusa batalia. Daca cei pe care ii tratam astazi in ATI-urile ocupate 100% ar fi inteles ce sa faca, de ce este importanta imunizarea, de ce este important sa poarte masca si sa se fereasca, nu am fi ajuns in situatia asta. De aceea, noi, cativa medici rezidenti de ATI, am decis sa mai facem ceva. Sa mergem din casa in casa, din bloc in bloc sau pur si simplu pe strada sa le explicam oamenilor, fata in fata, de ce este necesar sa ne vaccinam, sa ne protejam. Vom sta de vorba cu timisorenii, le vom impartasi din experienta noastra din spital si le vom arata care sunt beneficiile vaccinarii, riscurile, posibilele efecte adverse. De maine, vom incepe aceasta campanie de informare a cetatenilor. Speram sa ajungem in cat mai multe zone din oras, sa intalnim cat mai multi oameni pe care sa-i convingem ca este esential sa se vaccineze si sa nu plece urechea la dezinformarile practicate de antivaccinisti, in special in mediul online. Saptamana aceasta ne vom afla in zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, începand cu ora 17.00. Echipa: Dr. Pîrăianu Alexandru, Dr. Vlad Farcut, Dr. Dorian Gurban, Dr.Daniel Jipa, Dr. Titel Tapirdea, Dr. Novacescu Alexandru“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole