Măsură PeSeD-istă propusă de un PeNeL-ist. Deputatul de Timiș, Marilen Pirtea, propune, pe banii altora, ca profesorii să primească 500 de lei pentru a învăța să predea la clasa din faţa calculatorului

Deputatul liberal Marilen Pirtea, rector al UVT dincolo de numărul de mandate permis de Legea Daniel Funeriu, a propus Primăriei Timişoara să urmeze modelul municipalităţii clujene, care acordă vouchere de 500 de lei tuturor cadrelor didactice din sistemul preuniversitar, pentru dezvoltarea abilităţilor în digitalizare, întrucât şi după încheierea pandemiei această modalitate de comunicare va funcţiona în continuare.

Marilen Pirtea a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că Universitatea de Vest Timişoara a derulat un astfel de curs postuniversitar în cei doi ani pandemici şi că este dispusă să suporte 50% din valoarea voucherelor, dacă şi primăria va accede la acest demers.


„După această pandemie, învăţământul online sau într-o anumită zonă de digitalizare şi comunicare va fi sustenabil în timp, chiar dacă se va relua activitatea didactică faţă în faţă. Acest lucru ar trebui să fie o prioritate şi pentru Primăria Timişoara. Există un model al Clujului, care dă vouchere de 500 de lei tuturor cadrelor didactice, fără limită, care vor să se perfecţioneze în zona digitalizării educaţionale. De doi ani, Universitatea de Vest Timişoara a organizat un curs postuniversitar exact pe aceste abilităţi de digitalizare educaţională. Nu ne referim doar la a şti să folosim un calculator, o platformă digitală, ci mai mult didactic, psihologia clasei, pentru că una este clasa în faţa unui calculator şi alta este faţă în faţă, metodica de predare, modul de captare a atenţiei”, a detaliat Marile Pirtea.

La aceste cursuri derulate de UVT au participat cadre didactice din 30 de judeţe.

„Oferta ar fi că UVT ar suporta 50% din costul unei şcolarizări la un astfel de curs, dacă primăria ar veni cu cealaltă diferenţă de 50%, pe modelul Clujului, cu vouchere pentru profesionalizarea în domeniul digital al educaţiei, pentru toate cadrele didactice din preuniversitar din Timişoara şi din judeţ. Cred că este o idee bună şi ar duce la dezvoltarea domeniului”, a explicat Marilen Pirtea. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole