Mașină reținută de polițiștii de frontieră la vama Cenad

Poliţiştii de frontieră din Cenad, au depistat la controlul de frontieră un bulgar care a încercat să intre în ţară cu un autoturism, pe platformă, căutat de autorităţile din Cehia.

S-a întâmplat joi, în jurul orei 20.30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean bulgar, la volanul unei autoutilitare marca Iveco, înmatriculate în Bulgaria, care transporta pe semiremorcă un autoturism marca Honda model CR-V.

„În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul transportat pe semiremorcă figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Cehia. Şoferul a declarat faptul că autoturismul a fost postat pe internet spre vânzare şi la indicaţiile patronului său a mers să îl cumpere din Elveţia, acolo unde în schimbul sumei de 4.200 de franci elveţieni a primit certificatul de înmatriculare elveţian al autoturismului şi vehiculul în cauză, vânzătorul asigurându-l că nu este semnalat furat sau căutat de autorităţi”, transmit polițiștii de frontieră.

Autovehiculul în valoare de aproximativ 20.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, iar în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole