Lunca Timișului – ciclocross și curse destinate iubitorilor de mountain bike și alergătorilor – pe 12 și 13 noiembrie lângă Urseni

Lunca Timișului CX UCI C1 este un eveniment sportiv internațional desfășurat pe durata a două zile, destinat profesioniștilor, dar și amatorilor, care cuprinde pe lângă cursele de Ciclocross și curse destinate iubitorilor de mountain bike și alergătorilor.

Doritorii se pot înscrie aici: https://ltcx.ecostuff.ro/lunca-timisului-cx-inscrieri/

Peste 250 de concurenți din țară și din străinătate sunt înscriși deja la evenimentul ce va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie și duminică, 13 Noiembrie, lângă Urseni, la 10 km de Timișoara, începând cu ora 9.00.

Ziua de sâmbătă, 12 noiembrie este dedicată Ciclocross-ului, cu 3 curse înscrise în Calendarul Internațional UCI, (Elite Men, Elite Women, Junior Men) curse de categorie C1, dar și prima etapa de Cupă Națională de Ciclocross a României. Cicliști din Spania, Italia, Belgia, Slovacia, Ungaria și România au confirmat deja prezența la eveniment. Traseul este unul clasic de ciclocross cu bariere de lemn, urcări, coborâri, zone tehnice și zone de viteză, cu o lungime de aproximativ 3 kilometri și va fi parcurs de mai multe ori în funcție de categoria de vârstă a concurenților.

Prima cursă a zilei îi vizează pe iubitorii de mountain bike, care vor fi primii care vor testa noul traseu de pe Luncă. Cursa va fi scurtă ca distanță și timp, dar solicitantă – aproximativ 24 de kilometri cu o oră și un pic limită de timp.

Ziua de duminică, 13 noiembrie este dedicată alergătorilor și copiilor. Alergătorii au de ales între două curse, una de 6 km și cea de 12 km, ambele parcurgând același traseu de ciclocross, cu iarbă, zone tehnice, urcări și coborâri. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani vor avea de ales între cursele de mountain bike și alergare.

Participanții vor fi așteptați la linia de finish cu medalii, mâncare câmpenească și hidratare corespunzătoare.

Participarea se face pe baza unei contribuții de 50 de lei. Suma strânsă va fi direcționată înspre construirea și dezvoltarea Woodrocks – tabără, loc de experimentare, construire, educație ecologică și sustenabilitate – proiect EcoStuff.

Deoarece ne dorim să promovăm sportul și mișcarea în aer liber în rândul copiilor, participarea celor cu vârsta de până în 14 ani inclusiv este GRATUITĂ.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole