Ludovic Orban și Florin Cîțu nu vor să valideze alegerile din PNL Timiș. Aceștia vor lipsi de la Conferința Județeană nestatutară de sâmbătă

PNL Timiș ar trebui să își aleagă sâmbătă, 7 august, conducerea județeană. Până acum coordonarea filialei era făcută de un Birou Politic Județean interimar, condus de Alin Nica.

Organizația tocmai a trecut prin trei scandaluri de proporții generate de alegerile de la PNL Timișoara, în două rânduri, și de la Lugoj, unde practic nu au avut loc alegeri.

Conform documentelor difuzate în spațiul public de părțile implicate în alegerile din PNL Timiș, alegerile de sâmbătă sunt nestatutare, deoarece potrivit deciziilor de la București, în timpul alegerilor nu pot fi suspendați membri de partid, nu poate fi modificat convocatorul, în municipii trebuie să aibă loc alegeri, iar norma de reprezentare pentru Conferința Județeană este viciată, după cum susțin primarul Lugojului, Claudiu Buciu și primarul Buziașului, Sorin Munteanu. Ori conducerea interimară nu a ținut cont de toate acestea și a programat Conferința Județeană.

Contrasensul pe care se află Alin Nica și Tabăra sa este semnalat și la nivelul conducerii centrale, altfel nu se poate explica de ce cei doi candidați naționali, Ludovic Orban și Florin Cîțu, vor lipsi de la Timișoara în condițiile în care au făcut turul României la toate alegerile județene, ba chiar și la cele din unele municipii reședință de județ.

În lupta care se va da la Sala Olimpia vor intra sâmbătă președintele interimar, Alin Nica, primarul Buziașului, Sorin Munteanu și deputatul Claudiu Chira. Candidatura fostului secretar general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, cel cu care PNL a câștigat alegerile pe Timiș, a fost invalidară.

Conform unor surse politice pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte vor candida deputatul Marilen Pirtea, secretarul general interimar actual, Dănuț Groza și consilierul local, Raul Ambruș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole