Lucrările de pe Cetății și Bogdăneștilor se află la 25-30% stadiu fizic de execuție

Lucrările de pe Cetății și Bogdăneștilor se află în grafic, cu un stadiu fizic de execuție de circa 25-30%, spune viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău.

“Am evaluat astăzi, pe teren, stadiul lucrărilor de reabilitare pentru Cetății și Bogdăneștilor. Am vorbit cu responsabilii ambelor lucrări pentru a fi semnalizate și delimitate corespunzător șantierele, în special pe perioada sărbătorilor când nu e multă activitate pe teren. Cele două proiecte merg bine, conform graficului și se află la aproximativ 25-30% stadiu fizic realizat“, spune Ruben Lațcău.

Stadiul celor două tronsoane

“Pe Cetății a fost montat deja primul tronson de șine de tramvai. Șinele au fost atașate unui schelet de metal care a fost apoi învelit în beton. De asemenea, fundația pentru rețeaua de alimentare cu curent electric a tramvaiului a fost finalizată, iar la începutul anului viitor vor fi montați stâlpii pentru catenară.

Pe Bogdăneștilor a fost pus primul strat de asfalt, de la intersecția cu Cetății până la Alexandrescu, cu tot cu semnalizarea conformă prin linie galbenă pe carosabil. Accesul rutier va fi mutat pe secțiunea de asfalt nouă în luna ianuarie. Tot atunci, constructorul va începe lucrările la utilități pe partea stângă a bulevardului (pe direcția către Ronaț)“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Valoarea investițiilor este de 117 de milioane de RON (cu TVA) pentru Bogdăneștilor și de 84 de milioane de RON (cu TVA) pentru Cetății.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole