Liberalii din Timiș ar putea fi luați pe sus, în grup, de DNA. Corupția de la Colterm din vechea administrație pe masa procurorilor

USR Timiș spune că în ultimele luni, primarul Timișoarei Dominic Fritz, a depus o plângere la DNA pentru mai multe infracțiuni de corupție comise la societate Colterm de vechea administrație.

“S-a terminat cu căpușarea și zecile de contracte cu firmele apropiaților de partid și ai fostului primar Nicolae Robu. Mai multe plângeri penale vizează un sponsor al campaniilor electorale ale lui Robu care, printre altele, a vândut Colterm un utilaj inutil, la suprapreț“, se arată într-o comunicare publică a USR Timiș.

La rândul său, consilierul local USR, Răzvan Negrișanu, spune că la Colterm există suspiciuni de corupție în privința certificatelor verzi.

“Colterm avea un management incompetent care a fost susținut pentru că servea cu banii timișorenilor clientela politică din PNL și PSD, o rețea veche și două CET-uri, una modernizată, pe gaz și cealaltă, mai poluantă, pe cărbune. Administrația Friz a început să repare vaporul asta numit Colterm. A început să plătească datoriile istorice către E.ON (10 milioane de lei). A  început reabilitarea rețelei vechi de 60 de ani. A început să plătească creditul luat de Primărie de la OTP pentru certificatele verzi din 2019 (în condiții suspectabile de corupție, pentru care am făcut plângere penală, dar acest lucru sperăm să-l lămurească DNA). A cerut Guvernului ajutor pentru achitarea certificatelor verzi pe 2020 pentru că fosta administrație nu a lăsat bani în buget pentru achitarea lor, dar a fost refuzată.  A cerut la Guvern bani din fondul de rezervă, împărțit de Florin Cîțu baronilor PNL, pentru achitarea datoriilor istorice către furnizori pentru a putea primi în continuare gaz și cărbune A cerut Guvernului bani din fondul de rezervă pentru compensarea creșterii aberante a prețului la gaz“, susține Răzvan Negrișanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole