La Dumbrăvița vor apărea piste de biciclete. Primăria anunță mai multe proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii velo

Primarul din Dumbrăvița, Horia Bugarin, anunță că în comună vor începe mai multe proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii velo. Un proiect major va fi depus la finanțare prin fonduri europene pe Programul Național de Redresare și Reziliență.  

“În ședința de Consiliu Local s-au votat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea de trotuare și piste de biciclete din bugetul propriu de anul acesta. Suferim cu toții în Dumbrăvița din lipsa infrastructurii velo și pietonale și avem o nevoie stringentă să conectăm zonele de interes. De aceea, în aceste zile, inițiem primii pași în acest sens:

– realizăm o 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗠𝘂𝗿𝗲𝘀, din bugetul propriu

– amenajăm 𝘁𝗿𝗼𝘁𝘂𝗮𝗿𝗲 pe Simfoniei – Fervenția 2 – Târnava – Arinului, din bugetul propriu

– depunem un proiect pe 𝗣𝗡𝗥𝗥 de 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝘁𝗲 pe traseele: Ion Creangă (prelungire) – Dâmbovița – Bucureși – Praga, Franyo Zoltan – T. Vladimirescu – N. Bălcescu și Ghioceilor (între P. Sandor și pădure)

Împreună cu 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗹𝗶𝘇𝗶𝗲𝗿𝗮 𝗽𝗮𝗱𝘂𝗿𝗶𝗶, cu finanțare asigurată de Consiliul Județean, vom avea o rețea nouă, de 15 kilometri. Așa cum se vede și în harta acestor proiecte, disponibilă în primul comentariu, vom realiza o rețea interconectată, pentru a facilita deplasarea între zonele de interes din localitate“, spune Horia Bugarin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole