La Colterm se bagă cărbuni – stocul ajunge la 10.000 tone. Dominic Fritz: plățile Primăriei sunt la zi

Compania insolventă Colterm informează că pregătirile începute luna trecută pentru sezonul de încălzire 2022-2023 continuă, iar stocurile de combustibil sunt preocuparea principală a societății.

Conform unui comunicat de presă continuă aprovizionarea, astfel încât, să fie asigurată cantitatea totală de cărbune pentru sezonul rece.

“Încheiem luna iunie cu un stoc de 10.000 tone de cărbune, urmând ca și în perioada următoare să continuăm aprovizionarea, astfel încât, pentru asigurarea necesarului pentru sezonul rece următor, să avem asigurată cantitatea totală de cărbune. De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am reușit să înmagazinăm, până în prezent, cantitatea de 6.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități)“, arată sursa citată.

Lucrările de reabilitare a rețelei continuă

“Totodată, continuă și lucrările de investiții demarate pe rețelele termice secundare și primară. Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” (martie 2021) și până în prezent, au fost executate lucrări pe o lungime de 4.825 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 53,21 %) și 16.865 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 83,92 %). Reamintim că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică“, precizează Colterm.

Primarul Dominic Fritz anunță reparații urgente la cazane

“În lunile de vară vom crește această rezervă de combustibil pentru producerea încălzirii și apei calde în bune condiții, la iarnă. Decizia dificilă de intrare în insolvență a Colterm face posibil ca acum compania de termoficare să poată să folosească banii pe care îi încasează de la clienți și pe cei pe care îi primește de la Primărie ca să facă stocuri de combustibil pentru la iarnă și nu doar pentru a acoperi datorii din trecut, așa cum se întâmpla vara trecută. Continuăm lucrările de retehnologizare a sistemului de încălzire și înlocuirea de conducte, dar și reparații urgente la cazanele de la CET Sud“, a menționat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole