Județul Timiș produce vinete. Au mare căutare la Piața Volantă vinetele de Nerău. Susținem produsele locale

Nicolae Oprea, Uica Laie Banatanu’, fost director al Direcției Agricole Timiș, a făcut o vizită la Nerău, la un mic producător local de vinete.

TIMIȘOARA – 11 august

Vinetele de Nerău, la mare căutare pe piețele timișorene! – își începe Nicolae Oprea relatarea de pe teren.

“Pe FLORIN PURTAN din Nerau, împreuna cu soția, mama și încă doua persoane l-am întâlnit la cules de vinete, pe camp la marginea localității! Se pregătește pentru piata, unde vinetele sale au mare cautare! Vorbește cu bucurie despre marfa sa! ”Sunt cele n-ai bune! Sanatoase, soiul Aragon, crescute in camp pe folie! Au un miez alb, cărnos și ff putine semințe”- îsi prezenta Florin produsele! Am văzut câteva sute de mp cultivați cu vinete, plantele încă viguroase și zi de zi dând noi și noi vinete, gata de vânzare!, povestește Nicolae Oprea.

Vinete de Nerău pot fi găsite la Piața Volantă.

“La piata volanta din Timișoara îl puteți întâlni pe Florin in fiecare zi de miercuri și sâmbătă! Marfa frumoasa ochiului, proaspăta și gustoasa spun gospodinele! L-am întrebat de ce numai vinete și nu și alte legume! Mi-a răspuns tranșant: ”Mai bine una și buna, decât mai multe și prost”. I-am urat succes in finalizarea masterului in agricultura, cât și in inițiativa sa de constituire a unei mici cooperative pe legumicultura, când spera sa fie și o diversitate de produse, dar sa și atragă niște fonduri pentru unele utilaje și chiar un depozit legumicol! I-am urat noroc încă odată, iar Florin se grăbea deoarece femeile familiei îl zoreau cu culesul și golitul găleților!”, încheie Nicolae Oprea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole