Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a murit în această dimineață la spitalul Elias

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a murit în această dimineață la spitalul Elias, unde a fost internat în ultimele trei luni.

Născut la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin avea 71 de ani și a câștigat aurul la Olimpiadele din 1968, 1972, 1980 și 1984 , medalii la care se mai adaugă trei clasări pe al doilea loc al podiumului olimpic. În plus, a obținut 9 titluri  și alte 13 medalii la campionatele mondiale de caiac-canoe.

Unul din momentele legendare din povestea senzaționalului sportiv s-a întâmplat, în 1972, în timpul jocurilor găzduite de Germania, la München: într-o serie din calificările probei de 1000 de metri canoe simplu i s-a rupt pagaia, a vâslit până la capătul cursei, a fost descalificat, a fost primit în recalificări după contestaţia depusă de delegația română şi a câştigat finala.

După retragerea din activitatea de performanță s-a implicat în promovarea sporturilor nautice și a Deltei Dunării și a făcut-o cu dăruire și eleganță.

Societatea Drumuri Municipale Timișoara angajează

Societatea Drumuri Municipale Timișoara S.A. angajează: ·  Laborant încercări fizio-mecanice pentru lucrări drumuri; ·  Șef formație (pentru lucrări amenajare, întreținere și reparații drumuri); ·  Arhivar; ·  Sudor; ·  Strungar; · …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole