ITM Timiș și Autoritatea Europeană a Muncii, pe Autostrada A1 Timișoara – Lugoj. S-au verificat angajații și angajatorii ce efectuează transport în spațiul UE

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a dat curs invitației Autorității Europene a Muncii – ELA, care a organizat marți, 11 octombrie, între orele 10:00–15:00 pe Autostrada A 1 Timișoara – Lugoj, în premieră în România, o acțiune de verificare a angajaților și angajatorilor ce efectuează activități de transport rutier în spațiul Uniunii Europene.

Acțiunea ROADPOL, denumită TRUCK&BUS a avut ca obiectiv verificarea camioanelor ce au tranzitat România pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, unde verificările s-au făcut de către: ITM Timiș – o echipă de control condusă de inspector șef adjunct R.M., Iliana Mogoșanu și inspectorii de muncă Antonio Bădescu și Velimir Milicin,  inspectorii ISCTR Timiș și observatori, inspectori de muncă și inspectori ISCTR din state membre ale U.E.: Italia, Franța, Estonia, Spania, Danemarca și Belgia.

Această acțiune TRUCK&BUS nu s-a axat doar pe verificare ci și pe informarea angajaților din transportul rutier, acestora li s-au distribuit pliante tipărite în limba română, engleză, turcă, poloneză, spaniolă, etc. Prin aceste pliante, șoferilor le-au fost comunicate drepturile și obligațiile pe care le au dacă efectuează o activitate de transport rutier, pe o perioadă limitată, într-un alt stat membru decât cel al angajatorului lor, privind : activitatea de cabotaj, comerț transfrontalier, deplasare fără încărcătură și operațiunile de transport combinat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole