Ionel Dancă, fost Șef al Cancelariei Premierului: Prigoana împotriva susținătorilor lui Ludovic Orban din PNL trebuie să înceteze

Fostul Șef al Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, lansează un apel public către liberali de a înceta amenințările, intimidările și chiar excluderile din partid.

“Prigoana împotriva susținătorilor lui Ludovic Orban din Partidul Naţional Liberal trebuie să înceteze! Cu toții suntem echipa Partidului National Liberal condus de Ludovic Orban și împreună vom câștiga și pe 25 septembrie.  Dragi colegi liberali, acceptați rezultatul alegerilor interne, fără amenințări, intimidari și chiar excluderi din partid a celor care au câștigat. Puterea obținută prin munca tuturor membrilor Partidului National Liberal nu trebuie folosită abuziv impotriva colegilor care v-au încredințat această putere ”, susține Ionel Dancă.

Timișoara luată ca exemplu negativ

“La Timișoara, Raul Ambruș a câștigat conducerea organizației municipale, respectând toate normele statutare și mai ales dreptul membrilor înscriși conform statutului de a-și alege conducerea. El este alesul membrilor PNL Timișoara și așa trebuie să rămână în ciuda tuturor sicanelor care se fac impotriva lor.  La fel, la Pitești, Galați, Bârlad sau in alte locuri din țară unde cei care nu știu să piardă au fugit din sală și au contestat rezultatul. Ce veți face la Congres, dragi colegi care aveți altă opțiune politică decât cea câștigătoare, la fel, veți fugi din sală și veți contesta alegerile?! Cei care nu știu să piardă trebuie să înțeleagă că trebuie să rămânem colegi în Partidul National Liberal chiar și atunci când sunt învinși. Democrația înseamnă sa respecți voința colegilor de partid și atunci când nu te susțin”, își încheie Ionel Dancă mesajul către liberali.

Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara denunță practicile din interiorul organizației

Anterior, Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a arătat într-un comunicat de presă că cei din conducerea interimară a PNL Timiș au pornit o vânătoare de vrăjitoare la adresa colegilor de partid.

“Așa zisul Birou Politic Local al PNL Timișoara, inventat de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și pe care îl considerăm ilegitim, propune spre sancționare zeci de membri ai PNL Timișoara, pentru că au refuzat decizia nestatutară a președintelui interimar cu privire la amânarea alegerilor din data de 3.07.2021. Drept urmare aceștia au fost convocați la sediul partidului marți, 13.07.2021, pentru a li se comunica sancțiunea.

Biroul Politic ales al PNL Timișoara se declară indignat de atitudinea revanșardă cu care sunt tratați colegii noștri fiind târâți într-un nou scandal orchestrat de conducerea județeană interimară.

Nu putem accepta ca membri cu reputație impecabilă în societate precum Mirel Pop, doctorand al Facultății de Medicină Veterinară, de profesie medic veterinar, Rușeț Vasile, membru al PNL de la începutul anului 2009 sau Sirbu Alin, membru PNL din anul 2007 și cadru didactic în mediul universitar, să fie convocați de “organele” politice și să fie tratați de o asemenea manieră pentru simplul motiv că și-a exprimat în mod democratic dreptul la vot în cadrul alegerilor din 3.07.2021.

În aceeași situație se află și Cătălin Iapă, fost secretar de stat al partidului, cu o activitate ireproșabilă în această funcție, Cristian Miclăuș, membru PNL cu o vechime de 9 ani, antreprenor, licențiat în științe economice la Universitatea de Vest din Timișoara și Colhon Adrian, membru PNL din Mai 1990.

Aceștia și încă mulți alții sunt “scandalagii” care au facut zeci de campanii pentru Partidul National Liberal și sunt puși la zid de oameni precum Dănuț Groza și Alin Nica.

Printre cei convocați se află și președintele ales sâmbătă, Raul Ambruș, căruia i se dorește suspendarea calității de membru PNL pentru a fi obstrucționat în activitatea politică viitoare.

Pentru Biroul Politic ales al PNL Timișoara fiecare membru de partid este important și de aceea facem un apel la toți membrii PNL, să nu valideze asemenea comportamente și practici care nu sunt demne de un partid liberal și nu reprezintă spiritul Timișoarei.

Ne manifestăm susținerea totală față de membrii PNL Timișoara și protestăm vehement față de un nou abuz comis de către conducerea județeană.

Prigoana pornită împotriva unor oameni implicați activ în viața de partid nu este echilibrul pe care l-am fi așteptat de la colegi liberali care prin munca tuturor membrilor săi au obținut succesul electoral din 2020.

Constatăm cu regret lipsa de respect cu care conducerea județeană interimară îi tratează în continuare pe membrii săi.

PNL Timișoara nu va accepta preluarea prin forță a organizației și nici politica pumnului în gura promovată de conducerea județeană interimară.

Opriți distrugerea PNL Timișoara prin impunerea unor persoane și a unui birou „fantomă” cu forța, doar pentru că țineți cu dinții de niște funcții”, se arată în comunicatul semnat de către Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole