INTERVIU. Candidatul REPER pentru funcția de primar al Timișoarei, Raul Olajos: împreună cu echipa mea doresc să organizăm administrația locală după criterii de eficiență și dezvoltare durabilă

Pentru cei care nu au auzit inca de Raul Olajos in aceasta campanie electorala, care ar fi o scurta prezenare in cateva cuvinte?

Raul Olajos: Am 45 ani, sunt timisorean. Mama este timisoreamca si tata este un maghiar ardelean. M-am nascut in Timisoara am copilarit aici, mi-am petrecut anii de scoala in Timisoara si acum profesez aici de mai bine de 22 ani. Am fost pe rand Profesor, Economist-analist, Director Economic, Expert Judiciar, Director General si Consultant de Business Management.

Aveti o cariera politica destul de tanara, dar ati parcurs deja multe etape. Cum a inceput totul in acest domeniu de activitate?

Raul Olajos: In 2018 am facut pasul spre politica, cand m-am decis sa ma alatur unui proiect politic initiat de Dacian Ciolos, Platforma Romania 100 se numea, iar in 2019 m-am inscris in partidul PLUS.

Am fost presedintele Filialei Judetene ale PLUS si dupa fuziunea cu USR, am fost co-presedinte pana au fost alegerile interne.

Iar de 4 ani sunt consilier judetean al judetului Timis, functie prin care am incercat sa contribui cat de mult am putut, fiind implicat in mai multe comisii ale Consiliului Judetean si in diferite proiecte.

De ce nu mai sunteti in USR si candidati acum din partea partidului REPER?

Raul Olajos: Explicatia este foarte simpla – am fost exclus din USR de catre Dominic Fritz, in cateva luni dupa ce a preluat mandatul de primar si ulterior de presedinte de filiala judeteana USR.

Impreuna cu mine au fost exclusi si alti 2 colegi consilieri judeteni – Bianca Luca si Danut Tamas, iar motivarea a fost ca am fi inceput o campanie anti-USR. Ceea ce bineinteles ca a fost fals, doar ca noi am criticar vehement in interiorul partidului actiunile publice ale liderilor USR si nu am fost de acord cu multe dintre acestea.

Partidul REPER este de fapt fondat de alti fosti colegi din PLUS si a fost o oportunitate de a candida in alegerile locale. Cred in continuare, ca experienta mea umana si profesionala poate contribui la imbunatatirea administratiei publice.

Ce va propuneti prin aceasta  candidatura?

Raul Olajos: Am mai spus-o in aceasta campanie, si am expus aceste propuneri si pe site-ul www.olajos.ro , eu imi propun lucruri destul de simple, dar realizabile – ca impreuna cu echipa mea sa organizam adminsitratia locala dupa criterii de eficoienta si dezvoltare durabila. Iar pentru aceasta am gandit un program si solutii pentru Timisoara, care pot fi implementate intr-un mandat si pot avea efecte immediate in viata orasului.

Cum vi s-a parut aceasta campanie electorala?

Raul Olajos: Pentru mine si echipa mea a fost o campanie foarte obositoare, deoarece toti membrii echipei lucram in mediul privat si am fost nevoiti ca mai bine de 2 luni – in campanie si precampanie – sa ne impartim intre serviciu, familie si activitatil de campanie. Bineinteles ca familia a fost aproape tot timpul pe ultimul loc.

Dar ma bucur ca am reusit sa ajungem in foarte multe zone din Timisoara, as spune ca am acoprit la pas si cu pliante 90% din oras. Iar pe pe online si media am incercat sa fim cat se poate de activi, nu am refuzat nici o invitatie la dezbateri electorale, chiar daca am fost nevoiti sa reprogramam alte emisiuni deja stabilite. Si am un feed-back foarte bun de la cetateni, dupa tot acest efort.

Un ultim gand inainte de inchiderea campaniei?

Raul Olajos: Ii indemn pe timisoreni sa iasa la vot pe 9 iunie. Sa nu creada ca votul lor nu conteaza. Si sa nu se lase influentati de mitul “votului util”. Nu exista asa ceva, fiecare vot are valoarea lui si fiecare trebuie sa voteze cu toata increderea candidatul care l-a convins. Voturile nu se fura, se castiga

Pe www.olajos.ro găsiți și alte soluții pentru Timișoara propuse de Raul Olajos.

Acest material a fost comandat de Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER) și realizat de operatorul economic SC Buletin de Informare SRL. Cod unic de identificare 21240322.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole