Începe construcția tunelurilor pentru urși de pe autostrada A1 – costă 1,8 miliarde lei, fără TVA

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în 2023 va fi începutul unui proiect de investiții major pentru zona de vest și nu numai: demararea lucrărilor pentru secțiunea lipsă din autostrada A1 Lugoj-Deva, sectorul Margina – Holdea.

DRDP Timişoara asigură activitatea de supervizare și consultanță pentru acest proiect. Ordinul de începere pentru partea de proiectare a fost dat în 5 decembrie, iar în primăvara lui 2023 va începe organizarea de șantier și pregătirea efectivă a terenului pentru începerea lucrărilor”, a declarat Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în această toamnă, cu Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o contractul pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D’’. Valoarea contractului este de circa 1,8 miliarde lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată prin PNRR.

Conform condițiilor din acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platformă de 11,25 m.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole