Incendiu la un laborator de genetică din cadrul Universității de Agronomie din Timișoara. A intervenit și CBRN

Pompierii timișeni au fost solicitați, în jurul orei 12:51, să intervină pentru stingerea și lichidarea unui incendiu produs la un laborator de genetică din cadrul Universității de Agronomie din Timișoara.

La locul evenimentului au fost trimise următoarele forțe și mijloace: Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara cu o autospecială de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, 1 CBRN, cu 2 ofițeri și 20 subofițeri. În sprijinul lor s-a deplasat Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara cu o autospecială de stingere cu apa și spumă, cu 2 subofițeri. La locul intervenției s-a deplasat  și un echipaj SMURD.                                                         

„La sosirea forțelor de intervenție la fața locului și după efectuarea recunoașterii în teren, s-a constat faptul ca incendiul s-a produs la etajul 2 al cladirii, cu degajări mari de fum, fară flacără. 2 persoane s-au autoevacuat până la sosirea echipajelor de intervenție, iar alte 2 au fost evacuate la momentul sosirii pompierilor. Incendiul a fost lichidat, s-a acționat pentru ventilarea etajelor 1 și 2, fiind inundate cu fum. Echipajul CBRN a efectuat măsurători și nu au fost detectate substanțe toxice. Cauza probabilă a producerii incendiului este: scurtcircuit electric la o ladă frigorifică”, transmite ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole