Incendiu la granița dintre Timiș și Arad – peste 200 de hectare de culturi au ars în totalitate

Un incendiu a mistuit în câteva ore, joi după-amiază, culturile de pe aproximativ 200 hectare de terenuri agricole situate în zona localităţii Frumuşeni, la câţiva kilometri de municipiul Arad, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de vântul puternic şi de temperaturile exterioare foarte ridicate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 16,00, iar la ajungerea pompierilor se manifesta generalizat, propagându-se şi la culturile de la limita de judeţ cu Timiş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, au fost alocate forţe de intervenţie din municipiul Arad şi din judeţul Timiş, dar au participat şi pompieri voluntari şi angajaţi ai unei companii care deţine terenuri agricole în zona afectată, pe care existau culturi de grâu şi rapiţă.

Pompierii au intervenit trei ore până au reuşit să lichideze flăcările.

„Misiunea a fost îngreunată de vântul puternic dar şi din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Au ars aproximativ 200 de hectare de culturi agricole şi un utilaj agricol. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire”, a transmis ISU Arad.

Pompierii amintesc populaţiei că temperaturile ridicate din această perioadă sunt un factor favorizant al declanşării incendiilor.

„Având în vedere avertizările meteo care vizează creşterea regimului de temperatură în această perioadă, gradul de umiditate al vegetaţiei este scăzut, factor care favorizează izbucnirea şi propagarea rapidă a flăcărilor, este necesar a fi luate măsuri preventive în vederea limitării producerii acestor evenimente care se pot solda cu pagube materiale importante şi chiar pierderi de vieţi omeneşti”, a mai transmis ISU.

În afară de acest incendiu, în ultima săptămână zeci de hectare de culturi au ars în apropiere de municipiul Arad, flăcările fiind favorizate de caniculă şi secetă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole