În curând, a doua etapă a admiterii la Universitatea de Vest din Timișoara

La Universitatea de Vest din Timișoara sunt deschise înscrierile pentru a doua sesiune de admitere, conform cu desfășurătorul afișat pe facultăți, pentru locurile rămase disponibile în fiecare program de studii, după sesiunea de admitere din iulie (aceste date actualizate se află AICI). Procesul de înscriere urmează a se încheia, pe rând, între 5 și 13 septembrie, în etape organizate diferențiat de cele 11 facultăți componente din UVT.

Odată cu admiterea din 2022, pentru toate programele de studii universitare de licență organizate de UVT, concursul presupune susținerea și promovarea unei probe de admitere.

Sunt prevăzute probe de aptitudini artistice sau sportive, în cazul programelor de studii vocaționale (Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Educație Fizică și Sport,), de probe scrise specifice domeniului (precum este în cazul Facultății de Matematică și Informatică și în cazul Facultății de Litere, Istorie și Teologie), sau de un test de abilități lingvistice și de raționament (probă cu 80 de itemi de logică și exprimare). În acest fel, toți candidații care dau admitere la Universitatea de Vest din Timișoara parcurg un proces de selecție riguros, care permite clasificarea într-o ierarhie valorică și prioritizarea opțiunilor de înscriere ale candidaților.

Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara sprijină accesul la o educație de calitate pentru candidații la programele de studii superioare, pentru conturarea unor viitoare profile profesionale competitive, sincronizate cu cererea de absolvenți inspirați și bine pregătiți din economia globală. Viitorilor studenți le sunt propuse programe de studii inovatoare, susținute de o comunitate academică a excelenței și de serviciile suport personalizate.

Într-un context cultural de excepție, specific Timișoarei multiculturale și multietnice, în care arta, teatrul, muzica sau literatura sunt reperele capitale ale UVT, programele de studii de licență, dar și cele de masterat sau doctorat ale Facultății de Arte si Design, Facultății de Muzică și Teatru, ori ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie, încadrează perfect talentele și pasiunile absolvenților de liceu sau de studii de licență,  într-o lume al cărei viitor începe odată cu libertatea oferită prin aceste perspective culturale.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea: „Prin rezultatele bune ale admiterii din iulie, comunitatea academică a UVT și-a văzut confirmat curajul  de a propune probe de admitere pentru toate programele de studii, o premieră a anului 2022. În spiritul genericului pe care l-am promovat în ultimii ani, „La UVT, Cultura este Capitală!”, accentuăm oportunitățile educaționale pe care candidații le regăsesc în ofertele de studii de masterat și de doctorat din domeniile artelor, teatrului, muzicii și literaturii, componente educaționale din sfera culturală care s-au dezvoltat semnificativ în ultimii ani și care consolidează portofoliul de programe de studii oferit de UVT. Vă așteptăm la Universitatea de Vest din Timișoara, principala universitate comprehensivă din Vest!”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole