IGPF: Aproape 100.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Aproape 100.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 24.500 de mijloace de transport, au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 44.400 persoane cu 11.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 52.800 persoane cu 13.200 mijloace de transport”, se precizează într-un comunicat al IGPF.

Conform aceleiaşi surse, cele mai tranzitate au fost frontiera aeriană – aproximativ 38.100 de persoane, frontiera cu Ungaria – aproximativ 27.800 de persoane şi 11.200 de mijloace de transport, frontiera cu Moldova – aproximativ 12.700 de persoane şi 4.400 de mijloace de transport şi frontiera cu Bulgaria – aproximativ 11.300 de persoane şi 5.900 de mijloace de transport.

În acelaşi interval de timp, poliţiştii de frontieră au constatat 44 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 26 contravenţii), săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară în valoare totală de aproximativ 69.500 de lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

„Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line”, se mai menţionează în comunicat.

Transport ilegal de material lemnos depistat la Nădrag

Aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii timișeni au avut o acțiune pe linia combaterii delictelor silvice. Astfel că, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul cu…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole