FOTO Hanul Potcoava Norocoasă și Brutărie Patiserie Noar 2021 din Orțișoara, închise de comisarii Protecția Consumatorilor după un control

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au verificat miercuri, 21 septembrie, o acțiune de control la Orțișoara, la Hanul Potcoava Norocoasă și Brutărie Patiserie Noar 202. Din cauza neregulilor găsite cele două unități au fost închise.

Comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni: două amenzi contravenționale, în valoare totală de 40.000 de lei; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru Brutărie Patiserie Noar 2021; propunere de închidere a unității până la 6 luni pentru Hanul Potcoava Norocoasă.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la: utilizarea unor spatii de depozitare a alimentelor, a unui bloc alimentar cu infiltratii de umezeală, igrasie, bălți de apă. Insecte vii și moarte așezate pe mesele de lucru, între materii prime, prinse în grăsimea alimentară întărită pe utilaje, mobilier, pereți și ușă; folosirea unor materii prime fără elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității produselor, așezate direct pe pardoseala murdară; comercializarea unor preparate fără data preparării, păstrate în recipiente, unele direct pe paviment, sub masa de lucru; neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor, utilajelor, veselei si tacâmurilor; folosirea unor spații improprii desfășurării activității; utilizarea unor materii prime si preparate cu modificari organoleptice (legume mucegăite, mâncare de mazăre cu peliculă uscată pe suprafață, cartofi curățați păstrați într-un vas de plastic în apă, cu porțiuni de spumă; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte; utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre; utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse; existența insectelor vii și moarte în spațiul de preparare și coacere, inclusiv pe produsele finite.

Pagube produse de furtună în Timiș

Furtuna a produs pagube în mai multe localități din Timiș. Pompierii au fost solicitați pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil sau pe mașini sau să scoată apa dintr-un…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole